Kunststof schroten is een verzamelnaam en wordt vaak gebruikt voor het benoemen van verschillende soorten panelen. Tegenwoordig wordt gesproken over kunststof gevelbekleding, rabatdelen of vlotdelen.

Houten schroten? Kunstof schorten is het alternatief!

Schorten werden vroeger gebruikt voor het bekleden van schuren, huizen en andere gevelafwerkingen. Traditioneel werden de gevels bekleed met houten schroten, maar tegenwoordig zie je een verandering plaatsvinden naar het gebruik van kunstof schorten. Deze verandering vindt plaats omdat de houten schroten veel nadelen hadden vanwege de slechte eigenschappen en het vele onderhoud. Houten schroten moesten regelmatig gerenoveerd worden om rot, schimmel en verkleuring tegen te gaan.

De kunstof schroten zijn, in vergelijking met de houten variant, onderhoudsarm, kleurvast, slagvast, UV bestendig, zijn verkrijgbaar in lange lengtes voor een eenvoudige montage. De kunstof schroten zijn, dankzij de aangebrachte structuurfolie, leverbaar in uiteenlopende kleuren en hebben hierdoor ook een natuurlijke hout uitstraling.

Kunststof schroten

Kunststof schroten worden steeds vaker gebruikt als alternatief voor houten gevelbekleding. De houten gevelbekleding kan gebreken vertonen die met kunststof uitgesloten worden. Zo rot of schimmelt kunststof niet en is het onderhoud aan de gevelpanelen aanzienlijk lager doordat je het niet hoeft te schilderen of te behandelen met chemische middelen.

De uitstraling van kunststof gevelbekleding wordt steeds gevarieerder. Zo zijn er verschillende unikleuren leverbaar, waaronder houtlook structuren. De VinyPlus gevelpanelen zijn in 27 verschillende kleuren en structuren mogelijk. Bekijk hier het gehele VInyPlus assortiment.

vinyplus gevelbekleding soort

Volschuim gevelbekleding

Volschuim gevelbekleding wordt gemaakt van PVC gecombineerd met gist. Door deze combinatie ontstaat er een reactie, waardoor volschuim ontstaat. Hierdoor zijn de panelen slagvast, makkelijker hanteerbaar en makkelijker verwerkbaar.

De uitstraling van de verschillende merken volschuim gevelbekleding verschillen. Eurotexx gevelpanelen zijn verkrijgbaar in dubbelrabat en potdeksel voorzien van een grove structuur met een co-extrusie laag waardoor deze uitermate geschikt zijn als gevelbekleding.

eurotexx gevelbekleding soort

WoodDesign is verkrijgbaar in potdeksel met 3 unieke kleuren en een grovere structuur als Eurotexx. Door de 3-kleuren technologie krijg je een unieke houtlook uitstraling. Naast Eurotexx en WoodDesign gevelbekleding heeft Milin ook Milexx gevelbekleding en dakranden. Milexx is te verkrijgen in de kleuren crème en wit en leverbaar met structuur of een glad oppervlak.

wooddesign gevelbekleding soort

Multitexx is een nieuwe gevelbekleding dat een moderne en strakke uitstraling geeft aan je woning of bedrijfspand. Multitexx wordt verbonden door V-groef dat een perfecte sluiting zal garanderen. Dit type gevelpaneel is verkrijgbaar in 6 kleuren waarvan de cappuccino kleur geheel nieuw in de gevelbekleding markt is.

Ieder merk heeft een eigen structuur en kleurpallet, hierdoor zal er altijd een structuur en kleur voor jou project tussen zitten. De volschuim gevelbekledingen verlenen zich uitstekend voor nieuwbouw, recreatiewoningen of renovatieprojecten.

Gratis kleurmonster kunstof schroten

Op de site kan je eenvoudig een gratis monster aanvragen in de beschikbare kleuren van dat product. Op de specifieke productpagina’s vind je onderin het kopje “kleuren”, hier vraag je eenvoudig een monster aan in de kleur en het soort product.

Ervaar met je eigen ogen en handen hoe de kunstof schroten eruit zien, of de kleur goed tot zijn recht komt en of dit voldoet aan de totale verwachtingen. Enkele minuten investeren om de aanvraag te doen en één tot drie dagen wachten om hem in huis te hebben..