volkern
Milyt HPL plaatmateriaal

Milyt plaatmateriaal Milyt HPL plaatmateriaal staat voor High Presure Laminate. Dit bouwmateriaal wordt geproduceerd door […]

Kenmerken: 2-zijdig decor, CE markering, Gemakkelijk te verwerken, Hoge vormstabiliteit, Onderhoudsarm, Schroeven in bijpassende kleur, UV-bestendige toplaag, Weerbestendig
Bekijken
kunststof platen
Milin plaatmateriaal

Plaatmateriaal Milin levert diverse soorten plaatmaterialen direct uit voorraad, zoals PVC plaat en HPL plaat. […]

Kenmerken: Geen schilderwerk, Milieuvriendelijk, Onderhoudsarm, Slagvast, UV bestendig
Bekijken
Vekaplan S
Vekaplan S – gladde hard PVC schuimplaat

Vekaplan S – gladde hard PVC schuimplaat Gladde hard PVC schuimplaat in 10 mm kunnen […]

Kenmerken: Goede geluidsisolatie, Goede thermische isolatie, Kleurvast, Licht in gewicht, Recyclebaar, Vochtbestendig, Zwelt niet op
Bekijken

Onze merken

Kunststof platen

Op bijna elke plek waar beplating nodig is, is kunststof een goede keuze. Kunststof is er in diverse varianten en kleuren en is altijd onderhoudsarm. Het heeft een lange levensduur en laat zich gemakkelijk bewerken en monteren.

De wangen van een dakkapel, boeiboorden, dakranden, overstekken, topgevels en plafonds van carports; beplating komt op vele plekken voor. Geregeld is dit ook op lastig bereikbare plekken die blootgesteld zijn aan de buitenlucht. Ook gaat het vaak om grote oppervlakken. Daarvoor zijn onderhoudsarme materialen met een lange levensduur wenselijk. Het scheelt enorm als schilderwerk achterwege kan blijven, zowel direct na de montage als na verloop van tijd.

Plaatmateriaal

Kunststof plaatmateriaal is een goed alternatief voor traditionele houten plaatmateriaal, dat gevoelig is voor rot en schimmels en moet worden geschilderd. Kunststof plaatmateriaal is er in diverse varianten, zodat altijd een geschikt kunststof plaatmateriaal te vinden is. Milin heeft een breed assortiment met HPL-platen, volschuim pvc platen en dunne pvc-plaat.

HPL plaat

HPL-plaat is een zogenaamd High Pressure Laminate. Mylit HPL-plaat wordt geproduceerd door een combinatie van thermosetting, hars en craftpapier onder hoge druk en temperatuur samen te persen. Dit levert kunststof plaatmateriaal op met een bewezen hoge kwaliteit voor buitengebruik.

Mylit HPL-plaat is er in grote afmetingen: 1300 x 3050 mm. De dikte bedraagt slechts 6 mm, zodat het fraai in te passen is. Bevestigen kan met Torx-schroeven met gekleurde kop. De HPL-plaat kan ook worden verlijmd, waarmee de bevestiging volledig onzichtbaar is.

HPL-Plus plaat

Er is een breed assortiment aan kleuren beschikbaar. Mylit HPL-plaat is er in basis in zes lichte kleuren, maar met de Mylit HPL plus plaat zijn ook negen donkerder kleuren verkrijgbaar. Donkere kleuren versterken de invloed van de zon op een materiaal. De Milyt HPL Plus platen zijn daarom voorzien van een PMMA toplaag, die de onderliggende laag zeer efficiënt beschermt. Deze heeft een hoge UV-stabiliteit en verweringsweerstand, in combinatie met een hoge transparantie.

De HPL-plaat van Milyt is aan beide zijden voorzien van kleurdecor. De Mylit HPL-plaat vindt door zijn hoge kwaliteit een brede toepassing in de bouw.

PVC plaat

Naast de HPL-plaat levert Milin ook een dunne PVC-plaat als oppervlakte afwerking. Deze Milin PVC-plaat is slechts 1,5 mm dik en meet 3000×1500 mm. De PVC-plaat is verkrijgbaar in de kleuren wit en crème.

Ook een PVC-plaat maar dan in volschuim van 10 of 17 mm dik, is de Vekaplan S-plaat. Deze is verkrijgbaar in grote afmetingen. De PVC-plaat van 10 mm dik meet 3000×1000 mm; de plaat van 17 mm dik 3000×1250 mm. De volschuim PVC-plaat is verkrijgbaar in wit en in crème.

Te bewerken als hout

Volschuim PVC-plaat heeft de voordelen van hout, maar niet de nadelen. Het rot niet en behoeft geen schilderwerk. Het is wel te bewerken als hout, en zelfs te frezen. Vekaplan S-plaat is te bevestigen met Torx schroeven met kleurkop of middels een onzichtbare verlijming.

Volschuim PVC-plaat is ook een prima materiaal om binnenshuis toe te passen, bijvoorbeeld voor de aftimmering van koven. Doordat het een vochtbestendig plaatmateriaal is, is het ook zeer geschikt voor de beplating rondom een inbouwtoilet of een bad.