kunststof profielen
Milin hard PVC profielen

Hard PVC/Kunststof Profielen van Milin De hard PVC/ kunststof profielen van Milin biedt een ruim […]

Kenmerken: Gelijkzijdige- en ongelijkzijdige hoekprofielen, H-profielen, Kamerprofielen, Kokerprofielen, Platstrips, PVC Profielen, U-profielen, Vouwhoekprofielen, Z-profielen
Bekijken

Onze merken

H-Profielen

De naad tussen twee panelen of andere bekledingen kun je op allerlei manieren afdichten. Een plint er over zetten is een van de mogelijke oplossingen. Met kunststof H-profielen is de naad echter veel strakker af te dichten, terwijl het H-profiel ook de panelen inklemt en er zo voor zorgt dat ze in hetzelfde vlak liggen.

Kunststof H-profielen

Milin levert kunststof H-profielen in diverse maten en soorten. Dit zijn allemaal hard pvc-profielen, met materiaaldiktes van 1,0 mm tot maximaal 1,8 mm.

De meeste kunststof H-profielen van Milin zijn ongelijkzijdig: de achterzijde is breder dan de voorzijde. Daardoor zijn de profielen desgewenst goed en onzichtbaar te bevestigen op de achterconstructie. Er is één gelijkzijdig H-profiel verkrijgbaar, in de maat 25x25x25x1,8 mm.

Het kleinste kunststof H-profiel is geschikt voor een paneeldikte van 6 mm. De achterzijde is 30 mm breed en de voorzijde 17 mm. Het grootste kunststof H-profiel is geschikt voor een paneeldikte van 31 mm. De profielbreedte aan de achterzijde is 50 mm en aan de voorzijde 30 mm.

H-profielen kunststof

Afhankelijk van de afmetingen zijn de H-profielen kunststof er in lengtes van 2,6 tot 6 meter en in de kleuren wit, crème en zwart.

Tweedelige H-profielen kunststof

Milin levert ook twee tweedelige H-profielen kunststof. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als er geen ruimte is om de panelen zijdelings in het H-profiel te steken. Een tweedelig kunststof H-profiel maakt het mogelijk om eerst het achterste deel van het profiel te monteren op de achterconstructie. Daarna kunnen de panelen geplaatst worden, om de naad tot slot af te dichten met het voorste deel van het profiel. Dit klikt in het achterprofiel, waardoor altijd een strakke aansluiting ontstaat.

De tweedelige H-profielen kunststof zijn verkrijgbaar in twee afmetingen, met een lengte van 5 meter.