Waarom moet ik kunststof gevelbekleding schoonmaken?

Gelukkig maar 1 à 2 keer per jaar.

Om optimaal te kunnen genieten van gevelbekleding is het van essentieel belang om de gevel goed schoon te houden. Ondanks de onderhoudsarme eigenschappen ontkom je er niet aan om de gevelbekleding af en toe schoon te maken. Niet alleen voor het behoud van de gevel maar ook voor de uitstraling, die de eerste indruk achterlaat van je huis, kantoor of project. Door de gevel te reinigen blijven zowel de glans, kleur en technische eigenschappen langer behouden.

De gevelbekleding wordt vaak op lastig bereikbare plekken toegepast. Het schoonmaken hiervan vereist dan ook de nodige inspanning en kennis. Hierdoor komt het vaak voor, dat de gevel wordt overgeslagen bij een grote schoonmaak, dit raden wij ten zeerste af.

Kunststof gevelbekleding van Milin

Kunststof gevelbekleding merken van Milin zijn opgebouwd uit gerecyclede kunststoffen  met vaak een renolit folie. Door deze structuurfolie, die het houtstructuur nabootst, ontstaat er op ten duur vervuiling in de groeven. Naast de gerecyclede kunststoffen heeft Milin vezelcement en volschuim panelen. Deze panelen hebben geen folie maar bevatten wel oneffenheden op het oppervlak waar vuil zich in kan nestelen.

Stappenplan voor reinigen van kunststof gevelbekleding 

Doordat de gevelbekleding vaak op moeilijk bereikbare plekken zit, raden wij ten aller tijden aan om de reiniging door een gespecialiseerd bedrijf te laten uitvoeren. Hierdoor zal je gevel de juiste aandacht krijgen voor het beste resultaat.

Als je er toch voor kiest om dit zelf te doen, moet er rekening gehouden worden met een aantal zaken:

  1. Let altijd op de  veiligheid! Zorg dat altijd gezekerd bent als je op hoogtes gaat werken of gebruik hiervoor een steiger. Ga rustig en secuur te werk.
  2.  Vooraf moet de gevel goed afgestoft worden, zodat al het vuil en stof van de gevel is verwijderd. Doe dit zorgvuldig want als er vuil achterblijft, kunnen er krassen ontstaan bij de schoonmaak bewegingen.
  3. Gebruik geen ladder of iets drukkends dat op de gevel rust, hierdoor kunnen er deuken of zelfs scheuren ontstaan, dat is wel het laatste wat je wilt!
  4. Voor de gevelbekleding producten van Milin, is het aan te raden de gevel minimaal twee keer per jaar schoon te maken.

Schoonmaken kan op 2 manieren

Hogedrukspuit:
Bij het reinigen van al onze duurzame en onderhoudsarme producten zorg ervoor dat er genoeg ruimte zit tussen de gevel en het mondstuk van de hogedrukspuit. Een roterende spuitkop wordt ten zeerste afgeraden.

Schoonmaakmiddel met een niet schurende spons:
Bij het reinigen van kunststof gevelbekleding gebruik geen enige bijtende , agressieve of chemische bestandsdelen en geen harde borstels of staalborstels. Een kunststof reinigingsmiddel voldoet hier aan alle eisen. Let op dat je het schoonmaakmiddel niet langdurig laat inwerken en goed naspoelen met schoon water.

 

Bestel een monster stukje en ervaar het gemak

Gratis monster aanvragen

Ga voor meer informatie naar het product VinyPlus of neem contact op met onze binnendienst 030 657 90 20 of mail naar: verkoop@milin.nl 

 

 

 

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in en blijf op de hoogte