Milin is totaalleverancier van het grootste aanbod duurzaam afbouwmateriaal in Nederland. Naast gevelbekleding, vloeren, kozijnafwerkingen heeft Milin een uitgebreid assortiment wandpanelen. Opzoek naar wandpanelen? Ben je het schilderwerk zat? Of wil je je ruimte hygiënische of decoratief inrichten?

Soorten wandpanelen

Hygiënische wandpanelen

Voor ruimtes waar hygiëne van groot belang zijn, heeft Milin het merk Wonderboard het leven in geblazen. De Wonderboard panelen voldoen aan alle hoge eisen zoals HACCP-norm. De van polyester gemaakte panelen absorberen geen geuren, zijn bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor vries of koelcellen of toepasbaar bij bijvoorbeeld hete ovens in een bakkerij), zijn bacterie- en schimmelwerend en bestand tegen roest, schoonmaakmiddelen en de meeste zuren en chemische producten.

Zelfreinigende wandpanelen

De oppervlakte van de hygiënische panelen van Wonderboard is gestructureerd. Hierdoor hecht vuil zich moeilijker vast dan aan een volledig vlak oppervlakte, het blijft niet plakken. De panelen zijn zelfs zelfreinigend, dit wil zeggen dat als er water overheen rolt (niet glijdt), het vuil hecht en meeneemt. Dit komt door de ronde bultjes (reliëf) op de wandpanelen.

wandpanelen wonderboard

 

Vraag hier een gratis monster aan!

Decoratieve kunststof wandpanelen

Naast de hygiënische panelen van Wonderboard hebben wij ook decoratieve kunststof wandpanelen van het merk Motivo en Kerradeco in ons assortiment. De decoratieve panelen verlenen zich uitstekend voor vervanging van schilder-, stuc- of behangwerk. Door de eenvoudige montage en de onderhoudsarme eigenschappen zal je weinig omkijken hebben naar de decoratieve panelen van Milin.

Motivo wandbekleding

Motivo is gemaakt van kunststof in een holle schroot en hebben 3D print technologie waardoor er natuurlijke structuren kunnen worden gecreëerd. Hierdoor kan er bijvoorbeeld gekozen worden voor een structuur dat het karakter van natuurlijk hout nabootst. De structuur wordt verdeeld over 4 panelen zodat herhaling geminimaliseerd wordt.

wandpanelen motivo

 

De wandpanelen kunnen toegepast worden op: metal stud, houten regelwerk of kunnen direct verlijmd worden. Hierdoor ontstaat er een onzichtbare montage waardoor je optimaal kan genieten. Voor de afwerking wordt er gewerkt met afwerkprofielen.

Vraag hier een gratis monster aan!

Kerradeco wandbekleding

Kerradeco is gemaakt van hardschuim en hebben een uniek patroon van 12 cm. Dankzij het hardschuim zijn de wandpanelen van Kerradeco uitstekend geschikt voor vochtige ruimtes zoals keukens en badkamers. Naast vochtige ruimtes verleent het zich uitstekend voor ruimtes die decoratief moeten worden aangekleed om een warme en uitnodigende sfeer te creëren, denk hierbij aan restaurant-, hotel- of winkelinrichting.

wandpanelen kerradeco

 

De montage van van Kerradeco wandpanelen wordt gedaan met de verbindingselementen op de panelen zelf. De verbinding tussen de afzonderlijke panelen zijn onzichtbaar voor een strakke afwerking.

Vraag hier een gratis monster aan!

Voor elke type wandpaneel  is er de mogelijkheid om gratis monsters aan te vragen. Hierdoor kan je het product met eigen ogen zien en voelen. Heb je vragen met betrekking tot de verschillende soorten wandpanelen? Neem contact op met onze verkoop afdeling via verkoop@milin.nl of bel 030 657 90 20.

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in en blijf op de hoogte