kunststof profielen
Milin hard PVC profielen

Hard PVC/Kunststof Profielen van Milin De hard PVC/ kunststof profielen van Milin biedt een ruim […]

Kenmerken: Gelijkzijdige- en ongelijkzijdige hoekprofielen, H-profielen, Kamerprofielen, Kokerprofielen, Platstrips, PVC Profielen, U-profielen, Vouwhoekprofielen, Z-profielen
Bekijken

Onze merken

Hoekprofielen

Hoeken laten zich strak afwerken met hoekprofielen van kunststof. Milin heeft een brede sortering hoekprofielen, zowel gelijkzijdig als ongelijkzijdig. De hoekprofielen zijn er met een scherpe en met een afgeronde buitenhoek.

Een groot voordeel van kunststof ten opzichte van houten (hoek)latten is de geringe dikte van PVC-profielen. Daardoor zijn er nauwelijks opliggende randjes in het zicht. Kunststof is krasvast en heeft het een lange levensduur. En uiteraard is schilderwerk niet nodig.

Kunststof hoekprofielen

De kleinste gelijkzijdige kunststof hoekprofielen zijn 15x15x2,5 mm. Dit smalle profiel is 0,5 mm dikker dan de andere profielen zodat het iets meer stevigheid krijgt. De maten lopen vervolgens op van 20x20x2,0 tot 50x50x2,0. Hoekprofielen met een structuurfolie in kleur hebben een dikte van 2,5 mm.

PVC hoekprofielen

PVC hoekprofielen zijn leverbaar met zowel een scherpe als een afgeronde hoek. De keuze is deels een kwestie van smaak, maar ook van veiligheid en functionaliteit. Afhankelijk van de plek in het interieur kan een afgeronde hoek net iets vriendelijker overkomen en minder gevoelig zijn voor stoten.

De gelijkzijdige profielen met de afgeronde buitenhoek hebben een dikte van 3,0 mm. Deze profielen zijn er vanaf 40x40x3,0 mm en lopen stapsgewijs op tot zelfs 105x105x3,0 mm.

Ongelijkzijdige PVC hoekprofielen

Ongelijkzijdige kunststof hoekprofielen zijn er eveneens in diverse maten. Ook hier geldt dat ze er zijn met scherpe en met afgeronde hoek, waarbij de profielen met afgeronde hoek altijd een profieldikte hebben van minimaal 3,0 mm. Ongelijkzijdige PVC hoekprofielen zijn er vanaf 30x20x2,0 mm, oplopend tot 160x80x3,4 mm.

Lange lengtes

De PVC hoekprofielen hebben een lengte van 6 meter. Die lange lengtes zorgen er voor dat de meeste hoeken naadloos kunnen worden afgewerkt. Met één profiel zijn over het algemeen zelfs twee verdiepingshoge buitenhoeken af te werken.

Kleuren PVC hoekprofielen

PVC hoekprofielen zijn in verschillende kleuren beschikbaar. Basiskleuren zijn de veel gevraagde wit en crème profielen. Die kleuren zorgen voor een afwerking die in de meeste interieurs zo min mogelijk opvalt. Het hoekprofiel met scherpe hoek is er ook in de kleur zwart, terwijl het gelijkzijdige hoekprofiel met afgeronde hoek in diverse kleuren leverbaar is.