kunststof profielen
Milin hard PVC profielen

Hard PVC/Kunststof Profielen van Milin De hard PVC/ kunststof profielen van Milin biedt een ruim […]

Kenmerken: Gelijkzijdige- en ongelijkzijdige hoekprofielen, H-profielen, Kamerprofielen, Kokerprofielen, Platstrips, PVC Profielen, U-profielen, Vouwhoekprofielen, Z-profielen
Bekijken

Onze merken

U-Profielen

De gezaagde kant van plaatmateriaal behoeft meestal extra afwerking. Deze rand wijkt vaak af in materiaalsamenstelling en in kleur. De open structuur van de gezaagde kant van bijvoorbeeld mdf of spaanplaat, maakt afwerken met verf een lastige klus. U-profielen vormen voor deze randen – en vele andere randen – een goede en mooie oplossing.

Kunststof u-profielen

U-profielen moeten vooral sterk en mooi zijn. Om ze niet te veel op te laten vallen en geen storende randen te krijgen, is het belangrijk dat U-profielen van een slank materiaal gemaakt zijn.

Kunststof U-profielen vormen daarvoor een ideale afwerking. De materiaaldikte van de kunststof U-profielen van Milin bedraagt in veel gevallen 1,0 of 1,2 mm. De maximale dikte is slechts 1,5 mm.

U-profiel kunststof

Een extra voordeel is dat het U-profiel kunststof verkrijgbaar is in verschillende lengtes, tot zelfs 6 meter. De kunststof U-profielen zijn er ook in de gemakkelijk hanteerbare lengtes van 2,6 m.

Milin heeft zowel gelijkzijdige als ongelijkzijdige U-profielen. Het gelijkzijdige U-profiel kunststof begint bij de maat 6x10x10x1,0 mm. Daarbij staat 6 voor de inwendige breedte van het profiel. De totale buitenmaat is dus 8 mm. De twee poten van het U-profiel kunststof zijn elk 10 mm lang. Het grootste U-profiel kunststof meet 71x20x20x1,2 mm.

U- profiel als startprofiel

Ongelijkzijdige kunststof U-profielen beginnen bij 6x10x20x0,1 mm. De verschillende lengte van de twee poten maakt het bijvoorbeeld mogelijk om ongelijkzijdige U-profielen te gebruiken als een startprofiel voor paneelbekleding. Het profiel is dan met de langste poot met nagels of nieten tegen een achtergrond te bevestigen, waarna een paneel in het profiel kan worden gestoken. De bevestiging valt op die manier volledig achter het paneel weg.

De kunststof U-profielen zijn uitgevoerd in de kleur wit.