kunststof profielen
Milin hard PVC profielen

Hard PVC/Kunststof Profielen van Milin De hard PVC/ kunststof profielen van Milin biedt een ruim […]

Kenmerken: Gelijkzijdige- en ongelijkzijdige hoekprofielen, H-profielen, Kamerprofielen, Kokerprofielen, Platstrips, PVC Profielen, U-profielen, Vouwhoekprofielen, Z-profielen
Bekijken

Onze merken

Z-profielen

Overgangen van de ene wandbekleding naar de andere zijn op vele manier te maken. Dat is sterk afhankelijk van de situatie en van de esthetische wensen. Er zijn simpele, hoekige oplossingen mogelijk maar er zijn in kunststof ook mooie vloeiende overgangen te makken.

Kunststof z-profielen

Het schuine kunststof z-profiel van Milin is een mooie oplossing voor een vloeiende overgang van het ene naar het andere materiaal. Het vormt een goed gesloten oplossing die strak aansluit op beide materialen.

Schuine z-profielen hebben de vorm van een waterslag. Ze kunnen ook die functie vervullen. Ze worden dan horizontaal toegepast tussen twee materialen. De kunststof z-profielen laten eventueel water of condens van de bovenste beplating afstromen over het oppervlak van de onderste beplating en voorkomen dat die in of achter de beplating terecht komt.

Het z-profiel hoeft in dat geval niet strak op het oppervlak van de onderste plaat te liggen, maar kan als waterslag ook oversteken. In de meeste gevallen zal om esthetische redenen echter wel worden gekozen voor een vlakke oplegging. Dat biedt ook het profiel zelf meer bescherming tegen stoten en beschadigingen.

Z-profiel kunststof

Een Z-profiel kunststof is ook een heel mooie oplossing als er verschil in dikte is tussen twee materialen. De maten van de z-profielen kunststof van Milin bieden daarvoor ruime mogelijkheden.

Uiteraard is het schuine kunststof z-profiel ook verticaal toepasbaar, evenals in plafonds of andere aftimmeringen. De schuine lijn van het profiel maakt overal vloeiende overgangen mogelijk.

Maten z-profiel kunststof

Het z-profiel kunststof heeft aan de ene zijde altijd een lip van 20 mm. De profieldikte bedraagt 3,0 mm. De z-profielen zijn er in diverse maten voor verschillende te overbruggen materiaaldiktes, variërend van 20 tot 65 mm

Het z-profiel kunststof is verkrijgbaar in lengtes van 6 meter, zodat het aantal naden tussen de profielen minimaal is. De kleuren zijn wit en crème. Een aantal kunststof z-profielen is ook verkrijgbaar in de kleur zwart.