Wonderboard paneel wit
Wonderboard wandpanelen

Wonderboard HACCP wandbekleding en plafondafwerking Wonderboard® wandbekleding worden hoofdzakelijk toegepast in ruimten waaraan hoge hygiënische […]

Kenmerken: Duurzaam en flexibel, FRP = Fiber reinforced Polyester, Geen ruimteverlies, Maximale hygiëne, Schimmel- en bacteriewerend, Slagvast, Thermisch stabiel, Water- en vuilafstotend
Bekijken

Onze merken

Kunststof wandpanelen en plafondpanelen

Voor de afwerking van wand en plafonds biedt Milin een hoog hygiënische oplossingen geschikt voor de voedselindustrie.

Wanden en plafonds worden vaak gezien als standaard onderdelen. Er zijn echter allerlei situaties waarin hogere eisen worden gesteld aan de wandpanelen en/of de plafondpanelen Dat kan zijn vanwege hygiëne of vochtbelasting. Milin voorziet met zijn assortiment kunststof wandpanelen en plafondpanelen in systemen die voldoen aan deze hoge eisen.

Wandafwerking volgens HACCP

Met Wonderboard heeft Milin een wandafwerking in huis die voldoet aan de strenge HACCP-normen van de warenwetregeling hygiëne en levensmiddelen. De platen en sandwichpanelen worden toegepast in ruimten waar hoge hygiënische eisen worden gesteld en schoonmaakgemak een vereiste is.

Wandpanelen van Wonderboard zijn gemaakt van een speciale polyesterhars van hoge sterkte, gecombineerd met een glasvezel versterkte fiberglas. Het resultaat is een oppervlak dat taai en sterk is en gemakkelijk schoon te maken is. De unieke versmolten beschermlaag met druppel-effect in het oppervlak zorgt ervoor dat de wandpanelen schimmel- en bacteriewerend zijn. Ook zijn ze vuilafstotend, slagvast en krasbestendig.

Wand- en plafondpanelen op plaat of rol

Wonderboard is verkrijgbaar in dunne platen of op rol in een dikte van 2,3 mm. Deze zijn rechtstreeks te verlijmen tegen een bestaande wand of plafond. Ook zijn er sandwichpanelen van 15 of 35 mm verkrijgbaar om tegen een regelwerk te plaatsen. Dat kan ook als plafondafwerking. Tevens zijn er plafondtegels verkrijgbaar voor plaatsing in systeemplafonds. De plafondtegels 595×595 mm zijn ook leverbaar in Brandklasse B.

Het systeem van Wonderboard plafondpanelen en wandpanelen wordt gecompleteerd met bijbehorende profielen die zorgen voor aansluitingen en afdichtingen volgens dezelfde hoge hygiënische standaard.