Composiet terrasplanken
ThomDeck composiet terrasplanken

ThomDeck composiet terrasplanken Creëer een stijlvol terras met ThomDeck duurzame en milieuvriendelijke composiet vlonderplanken. ThomDeck […]

Kenmerken: Antislip, Duurzaam, Eenvoudige montage, Gemakkelijk te verwerken, Milieuvriendelijk, Onderhoudsarm, Splintert niet, Vormvast
Bekijken

Onze merken

Vlonderplanken

Buitenleven is helemaal in. Daarbij hoort een mooie maar ook praktisch bruikbare buitenruimte. Terrassen spelen daarbij een belangrijke rol. Voor de vlonderplanken voor een terras is de uitstraling van het materiaal belangrijk, maar ook de levensduur, het onderhoud en de beloopbaarheid (antislip).

Composiet vlonders

Vlonders van composiet zijn ontworpen om lang mooi te blijven. De vormvrijheid en maatvastheid van kunststof maakt het ook mogelijk om te werken met een bevestigingssysteem met clips tussen de planken. Daardoor hoeven er geen schroeven in de vlonderplanken zelf te komen. De bevestiging is daardoor vrijwel onzichtbaar. Het maakt de montage ook nog eens heel eenvoudig en maatvast.

Terrasplanken

Milin heeft in het assortiment een houtcomposiet terrasplanken (WPC). ThomDeck zijn terrasplanken van WPC. Deze terrasplanken hebben een verwachte levensduur van 30 jaar, zijn onderhoudsarm en UV-bestendig. In tegenstelling tot hout gaan composiet niet splinteren. Ook worden ze bij regen niet zo glad als houten terrasplanken. Daardoor is een veilig gebruik gegarandeerd.

De composiet terrasplanken zijn niet alleen geschikt voor terrassen in de tuin, maar ook voor balkons, dakterrassen, steigers en havens.

Structuur in terrasplanken

ThomDeck terrasplanken zijn 140 mm breed en 26 mm dik. Deze terrasplanken hebben een lengte van 3 meter. Het oppervlak is voorzien van een ribbelstructuur.

Profielen voor vlonderplanken

Bij ThomDeck vlonders zijn diverse afwerkprofielen verkrijgbaar om de randen van een terras mee af te werken.

Vlonderplanken mogen nooit rechtstreeks op de ondergrond worden gelegd, maar worden op een bijbehorend bevestigingsprofiel gemonteerd. Het bevestigingsprofiel dient als onderregel. De clips zijn daar eenvoudig op te bevestigen. De onderregels mogen maximaal 400 mm h.o.h. van elkaar liggen. Een eventueel worteldoek brengt u aan onder de onderregels.

Afschot in vlonderplanken

De vlonderplanken komen haaks op de regels van de onderconstructie te liggen. Het is wenselijk om afschot aan te brengen in de vlonderplanken. Dat afschot moet meelopen in de lengterichting van de vlonderplank. Dat voorkomt dat er vuil water in de groeven van de vlonderplanken blijft staan.