Milin heeft een groot assortiment gevelbekledingen die gemaakt zijn van verschillende soorten materialen. In de blog over “soorten gevelbekledingen” lees je alles terug over de verschillende soorten. Het assortiment bestaat uit vele soorten steenstrips. Ben je opzoek naar een alternatief op de vervanging van je bakstenen gevel? Wil je je chalet renoveren? Of het hoogte verschil tussen je vakantiehuisje en de grond opvullen? Hieronder vind je de oplossingen met steentrips van Milin.

Verschillende soorten steenstrips

In het meest uitgebreide assortiment gevelbekledingen heeft Milin 6 verschillende soorten kunststof steenstrips. Steentrips met pleisterstructuur, Steenstrips met grijze voeg of met korrelstructuur, grove steenstrips, leisteenplaten, natuursteen gevelpanelen, natuursteen quaderpaneel en wildverband. De verschillende soorten zijn onderverdeeld in 5 merken: Multipaneel, VinyStone, VinyTherm, VinyBrick en Zierer.

 

VinyBrick korrelstructuur

VinyBrick is het merk met kunststof steenstrips met grijze voeg en korrelstructuur. Door de grijze voeg en korrelstructuur wordt een steenmotief gevelbeeld nagebootst. Door de grijze voeg zie je een onderscheiding in de steenstrips waardoor het indentiek is aan de bakstenen gevel. Door het korrelstructuur wordt de feeling van bakstenen nagebootst.

De steenmotief panelen zijn met glasvezel versterkt waardoor de panelen onderhoudsarm, vocht- en UV bestendig zijn. De steenmotief panelen van VinyBrick zijn ideaal voor nieuwbouw en renovatieprojecten van bungalows, tuinhuisjes, vakantiehuisjes en schoorstenen. Tevens zijn de panelen uitstekend geschikt om het open gedeelte aan de onderzijde van chalets dicht te maken ,zodat het chassis niet meer zichtbaar is.

vinybrick

Vraag hier een monster aan!

Zierer steenmotief

Zierer is het merk met kunststof steenstrips met wildverband, grove structuur en leisteenplaten. De steenmotief panelen zijn kunststof platen versterkt met glasvezel en voorzien van speciale coating. De glasvezelversterkte kunststof steenmotief panelen worden gebruikt als bekleding van veelal chalets en woonwagens. Tevens zijn, net zoals het merk VinyBrick, de panelen ideaal geschikt als opvulling voor het hoogteverschil tussen je chalet en de grond.

Zierer steenstrips worden veelal gebruikt voor renovatieprojecten waar een natuursteen uitstraling gewenst is.

steenstrips zierer

Vraag hier een monster aan!

 

VinyTherm

VinyTherm is het merk met natuursteen kunststof steenstrips met een V sluiting of een vlakke afwerking. De gevelpanelen hebben een toplaag van echt natuursteen dat is ingesmolten, hierdoor is het niet te onderscheiden van echte natuursteen.

Door een combinatie van kunststof en een toplaag van natuursteen zijn de gevelpanelen verkrijgbaar in lange lengtes en zijn ze recyclebaar, UV bestendig, Vochtbestendig en onderhoudsarm.

VinyTherm steenstrips worden veelal gebruikt voor renovatieprojecten waar een natuursteen uitstraling gewenst is.

steenstrips vinytherm

Vraag hier een monster aan!

VinyStone

VinyStone is het merk met natuursteen quaderpaneel met voeg. De kunststof strips quaderpanelen hebben een toplaag van echt natuursteen dat is ingesmolten, waardoor er een steenlook uitstraling wordt gecreëerd. Door de voeg wordt er een blokken uitstraling gecreëerd waardoor de steenlook vertrekt wordt.

Door een combinatie van kunststof en een toplaag van natuursteen zijn de steenstrips verkrijgbaar in lange lengtes en zijn ze recyclebaar, UV bestendig, Vochtbestendig en onderhoudsarm.

VinyStone steenstrips worden, net zoals VinyTherm, veelal gebruikt voor renovatieprojecten waar een natuursteen uitstraling gewenst is.

steenstrips vinystone

Vraag hier een monster aan!

 

Wilt u meer informatie? Stuur een mail naar verkoop@milin.nl of bel 030-657 90 20

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in en blijf op de hoogte 

Reacties (3)

 1. Jan Janssen schreef:

  Voor mijn vakantie huis wilde ik een duurzame maar mooie gevelbekleding. Ik ben bij Milin terecht gekomen omdat hun een heel breed aanbod bieden als het gaat om gevelbekleding. Ik heb gekozen voor VinyBrick steenstrips voor een bakstenen uitstraling met duurzame eigenschappen. Na een half jaar nog steeds tevreden met het resultaat en het product.

  • Denis Hermans schreef:

   Ik heb vinytherm jaren geleden al geïnstalleerd op de gevel van mijn bungalow. Dat ging erg vlot. Het matetiaal is zeer sterk en toch licht. Aanrader.

 2. Bonny de Lange schreef:

  Na een kleurmonster te hebben ontvangen (erg snel!) was ik gelijk overtuigd van het product! Inmiddels is het aan onze gevel gemonteerd. Mooi en strak resultaat!

Geef je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *