Een sandwichpaneel bestaat uit twee lagen materiaal met daartussen een isolerend materiaal. Het woord sandwichpaneel zegt het eigenlijk al, een isolerend materiaal dat “gesandwicht” is tussen twee andere materialen. Dit heeft als uitkomst dat dezelfde materialen niet met elkaar in aanraking komen, wat resulteert in het uitsluiten van koudebruggen. Hierdoor wordt de isolerende waarde, naast het isolatiemateriaal, verhoogd.

Sandwichpanelen worden veelvuldig gebruikt in de gevel- en kozijnenbranche als dak- en gevelbekleding, als tussenwand of als deur- en kozijnvulling. De sandwichpanelen binnen het Milin assortiment zijn specifiek geproduceerd om als deur- en kozijnvulling te dienen. De sandwichpanelen geven de deuren en kozijnen een strakke en moderne uitstraling en zorgen voor een verhoogde isolatiewaarde.

 Soorten sandwichpanelen

sandwichpaneelOm voor elk gewenste uitstraling een passende oplossing te hebben, zijn de sandwichpanelen van Milin verkrijgbaar in verschillende materialen. De onderhoudsarme sandwichpanelen bestaan uit de volgende materialen: HPL, PVC en aluminium. PVC en HPL worden afgewerkt met een folie die zorg draagt aan een betere kwaliteit en de mogelijkheid biedt om verschillende kleuren af te nemen. De isolerende laag bestaat uit polystyreen hardschuim (XPS).

Naast de standaard sandwichpanelen bieden wij ook de mogelijkheid om de sandwichpanelen zelf samen te stellen; doe-het-zelf, dus het materiaal te kiezen van de buitenste twee lagen. Hierdoor is het mogelijk om verschillende materialen te kiezen en als 2-zijdig decor toe te passen. Een voorbeeld is voor de buitenzijde van het kozijn kan je PVC in een bepaalde kleur gebruiken, om een universele uitstraling van de gevel te krijgen. En binnen kiezen voor aluminium omdat dat beter past bij de inboedel.

Naast de verschillende materialen en kleuren zijn de sandwichpanelen verkrijgbaar in 2 verschillende maten. Standaard uit voorraad levert Milin 3050 x 1150 x 24mm of 3000 x 1500 x 24mm. Bekijk hier de productpagina van de sandwichpanelen en de doe-het-zelf sandwichpanelen voor verdere informatie.

Hebben onze sandwichpanelen uw interesse gewekt? Op de website hebben wij ook de mogelijkheid om een gratis kleurmonster aan te vragen om het product met eigen ogen te beoordelen.

Alternatief voor deur- en kozijnvulling

Naast de verschillende soorten sandwichpanelen hebben wij ook paneelprofielen en HPL platen die toegepast kunnen worden als deur- en kozijnvulling.