Potdeksel gevelbekleding
Eurotexx Potdeksel

Eurotexx Potdeksel gevelbekleding Eurotexx potdekselpanelen geven de gevel een unieke uitstraling. De panelen  hebben een […]

Kenmerken: Hoge materiaal dichtheid, Milieuvriendelijk, Onderhoudsarm, Perfecte sluiting, Unieke 1.5 meter structuur, UV bestendig
Bekijken
houtlook gevelbekleding
WoodDesign gevelbekleding

Kunststof gevelbekleding met de uitstraling van natuurlijk hout. WoodDesign houtlook gevelbekleding met 3-kleuren technologie is […]

Kenmerken: 1.5 meter structuur, 10 jaar garantie, CE markering, Lange lengtes monteerbaar (6 meter), Milieuvriendelijk, Natuurlijke uitstraling, Onderhoudsarm, Perfecte sluiting, UV bestendig
Bekijken

Onze merken

Kunststof potdeksel gevelbekleding

Het potdekselen van gevelbekleding is een alternatief voor de bekende rabatdelen en sponningdelen. Met kunststof potdekselplanken is deze manier van gevelbekleding eenvoudig en duurzaam aan te brengen.

Bij potdekselen van gevelbekleding worden de delen dakpansgewijs met een overlap op elkaar gelegd. Dat is vrijwel altijd in horizontale richting. Potdekselen van gevelbekleding geeft een authentieke, rustieke uitstraling, bijvoorbeeld in combinatie met riet. Maar het past ook prima in moderne architectuur.

Alternatief voor hout

Potdekselen gebeurt traditioneel in hout. Het aanbrengen daarvan is kritisch en vereist vakmanschap. Daarbij moet rekening worden gehouden met de sterke werking van hout in de breedte van de delen. Dat stelt eisen aan de overlap en de schroef of nagel moet op de juiste plek zitten zodat het hout kan blijven werken. De overlap in de delen maakt het positioneren lastig. Elk deel moet afzonderlijk worden uitgelijnd.

Een gevel bekleden met kunststof potdeksel is een stuk eenvoudiger. Het vergt ook minder onderhoud en is rot- en schimmelvrij, terwijl de uitstraling gelijk is aan hout.

Kunststof potdeksel

Milin levert kunststof potdekselplanken van WoodDesign en Eurotexx. Middels een hoogwaardig productieproces hebben de delen een unieke lange houtstructuur van maar liefst 1,5 m¹. Door deze beperking van de repetitie hebben de gevelpanelen de uitstraling van echt hout. De kunststof potdekselplanken van WoodDesgin zijn geproduceerd met een unieke 3D-kleurentechnologie en hebben een driedimensionaal effect.

Kunststof potdekselplanken

De kunststof potdekselplanken zijn aan de bovenzijde voorzien van een strook met sleufgaten. Daardoor zijn ze eenvoudig te bevestigen op de achterconstructie. Het volgende deel valt hier met een veer- en groefverbinding overheen. Zo hebben de delen altijd de juiste overlap en is de bevestiging onzichtbaar.

Potdeksel kunststof

Kunststof potdeksel van Eurotexx en WoodDesign zijn volschuim gevelbekleding. Ze zijn vervaardigd uit kwalitatief hoogwaardige kunststoffen. De potdekselplanken zijn duurzaam, milieuvriendelijk en 100% recyclebaar. Ze hebben een verwachte levensduur van 30 jaar en tot 10 jaar garantie op kleurechtheid.

De delen hebben een werkende breedte van 180 mm en een lengte van 6 meter. WoodDesign is verkrijgbaar in de kleuren goudeiken, grafiet, zilvergrijs. Eurotexx potdeksel kunststof is leverbaar in tien verschillende kleuren.

Achterconstructie kunststof potdeksel

Kunststof potdekselwerk dient, zoals vrijwel elke gevelbekleding, te worden aangebracht op een geventileerde achterconstructie. Voor de donkere kleuren, waaronder de kleuren van WoodDesign potdekselplanken, is een ventilatiespouw nodig van 40 mm. Gebruikelijk is een achterconstructie met een dampopen waterkerende folie tegen het binnenspouwblad met daaroverheen verduurzaamde houten regels op een h.o.h.-afstand van 400 mm.

De schroeven voor de kunststof potdekselplanken dienen losvast te worden aangedraaid zodat de panelen vrij kunnen bewegen bij uitzetting onder invloed van temperatuur.