paneelprofielen
Milin paneelprofielen

Milin kunststof paneelprofielen voor kozijnvulling Speciaal voor de kunststof kozijnen-industrie heeft Milin een uitgebreid programma […]

Kenmerken: Geen schilderwerk, Gemakkelijk te verwerken, Onderhoudsarm, UV bestendig, Waterafstotend, Zeer slagvast
Bekijken
plint en afwerkprofielen
Milin plint- en afwerkprofielen

Milin afwerkprofielen en plinten Het assortiment Milin afwerkprofielen en plinten biedt volop keus. De plinten […]

Kenmerken: Gemakkelijk te verwerken, Lange lengtes, Onderhoudsarm, UV bestendig
Bekijken
dagkant
Milin dagkantafwerkingen

Milin dagkant afwerkingen Met het uitgebreide Milin assortiment dagkantafwerkingen voor kunststof kozijnen kun je dagkanten […]

Kenmerken: Gemakkelijk te verwerken, Lange lengtes, Natuurlijke uitstraling, Onderhoudsarm, UV bestendig
Bekijken

Onze merken

Kunststof panelen

Kunststof deuren zijn vaak aan de onderzijde voorzien van een paneelvulling. Ook bij ramen komt dit voor, bijvoorbeeld als die geplaatst worden in kozijnen die doorlopen tot op het maaiveld. De borstwering onder de ramen wordt dan vaak voorzien van paneelvulling. Die kan bestaan uit vlakke panelen of uit panelen die zijn samengesteld uit smallere delen, met een V-naad tussen de delen.

Kunststof Paneelvulling

Kunststof panelen sluiten in kleur en materiaal goed aan bij kunststof kozijnen. Net als kunststof kozijnen zijn kunststof panelen van Milin onderhoudsarm en is schilderwerk niet nodig. Tevens zijn ze slagvast, waterafstotend en UV-bestendig. De kunststof panelen van Milin zijn gemakkelijk te verwerken.

Kunststof panelen buiten

Het assortiment van Milin bestaat uit kunststof paneelprofielen met een werkende breedte van 100 mm en een dikte van 24 mm. De kunststof panelen hebben een lengte van 6 meter.

Milin biedt de kunststof panelen aan in zowel glad pvc als met houtnerfstructuur. De glad pvc profielen zijn leverbaar in wit en crème. De kunststof panelen buiten met structuurfolie zijn er in een groot aantal kleuren, variërend van goud eiken tot crème, antraciet en groen.

Kozijnvulling

De kunststof panelen buiten zijn ontworpen als kozijnvulling voor de borstwering van ramen en deuren. Met name bij deuren zijn de kunststof panelen buiten én binnen zichtbaar. Daarvoor heeft Milin ook panelen die aan beide zijden zijn afgewerkt met structuurfolie. De structuurfolie kan aan beide zijden dezelfde kleur hebben, maar kan ook van elkaar verschillen.

Milin heeft ook kunststof panelen met aan één zijde een structuurfolie en aan de andere zijde een glad pvc in de kleur wit of créme. Ook deze is in een groot aantal varianten leverbaar.

Aangezien er in de markt steeds meer vraag is naar de verschillende houtstructuur- en unikleuren, heeft Milin meer dan 50 kleurencombinaties op voorraad liggen.

Inwendige staalversterking

Voor grotere afmetingen en zwaardere belastingen kunnen de kunststof paneelprofielen inwendig worden voorzien van een staalversterking. Dit staal is eenvoudig in een van de kamers van het holle profiel te steken. Daarmee is het kunststof paneel buiten ook vandalismebestendig, stabieler en inbraak werend.

Montagebedrijven

De kunststof panelen zijn vooral bedoeld voor de kunststofkozijnen-industrie en montagebedrijven. De profielen van Milin hebben een wanddikte van 2,5mm waardoor ze zeer sterk zijn. Ze zijn toepasbaar bij merken als Veka – Schuco – Profialis en Gealan kunststof kozijnen.