Hoekprofiel
Hoekprofielen
Kunststof hoekprofielen zijn uitermate geschikt voor het strak afwerken van hoeken. Milin...
Bekijken
Kamerprofiel
Kamerprofielen
Kunststof kamerprofielen lenen zich voor allerlei vormen. Milin levert kunststof kamerprofielen in...
Bekijken
Kunststof U Profiel
U-profielen
Met U-profielen van Milin zijn randen van platen eenvoudig en strak af...
Bekijken
Kunststof Z-profiel
Z-profielen
Met Z-profielen zijn mooie overgangen te maken tussen verschillende bekledingsmaterialen. Schuine Z-profielen...
Bekijken
H-Profiel
H-profielen
Met kunststof H-profielen zijn mooie aansluitingen te maken tussen verschillende delen bekledingen....
Bekijken
Kokerprofiel
Kokerprofielen
Kokerprofielen vind je bij Milin in verschillende afmetingen. Kokerprofielen zijn geschikt voor...
Bekijken
Platstrips
Kunststof strips
Met dunne kunststof strippen zijn randen, naden en hoeken vrijwel onzichtbaar af...
Bekijken

Onze merken

Kunststof profielen

In de afbouw vraagt elke situatie zijn eigen oplossing om overgangen en hoeken en aansluitingen en dergelijke netjes af te werken. Met standaard houten latjes is dat vaak lastig op te lossen. Ook heeft hout behoorlijke dikte nodig om zijn stevigheid en samenhang te behouden en moet worden afgelakt.

Profielen

Met kunststof profielen zijn de diverse aansluitingen en overgangen eenvoudig te maken. Het assortiment kunststof profielen van Milin is bijna onuitputtelijk, of het nu gaat om gelijkzijdige of ongelijkzijdige hoekprofielen, Z-profielen, H-profielen in één of twee delen of allerlei plintprofielen. De kunststof profielen van Milin zijn er in dunne PVC-profielen en als kamerprofiel, dat meer volume heeft.

Doordat de kunststof profielen universeel zijn, kunnen de profielen op elk merk op elk project worden toegepast.

PVC-profielen

Gelijkzijdige hoekprofielen zijn er al vanaf 15x15x 2,5 mm. Dat loopt op naar 50x50x2,5 mm. De profiellengtes tot 6 meter maken het mogelijk om randen met lange lengtes naadloos af te werken.

De keuze is nog groter doordat het gelijkzijdige hoekprofiel er is met zowel een scherpe als met een afgeronde hoek. Datzelfde geldt voor de ongelijkzijdige hoekprofielen, die eveneens in allerlei afmetingen en varianten leverbaar zijn.

U-, Z- en H-profielen

Andere PVC-profielen zijn onder meer het gelijkzijdige U-profiel en het ongelijkzijdige U-profiel, geschikt voor bijvoorbeeld randafwerkingen rondom panelen. Met het schuine Z-profiel zijn gladde overgangen te maken, terwijl met de ongelijkzijdige H-profielen twee naast elkaar gelegen panelen te koppelen zijn. Het H-profiel is er ook in tweedelige vorm. Dat biedt de mogelijkheid om eerst panelen te plaatsen en pas achteraf het tweede profieldeel aan te brengen. Panelen hoeven dan niet zijdelings in het H-profiel worden gestoken.

PVC-vouwprofielen

PVC-profielen zijn er ook als vouwprofielen. Met deze vouwprofielen zijn hoeken snel en efficiënt af te schermen, ook als ze niet exact haaks zijn.

Platstrippen zijn er in breedtes van 20 tot 200 mm. De platstrippen zijn er ook met een zachte lip, waardoor ook bij maatafwijkingen strakke aansluitingen zijn te maken.

Kamerprofielen

Kamerprofielen zijn profielen met holle ruimtes. Deze profielen hebben dus meer dikte dan de platte PVC-profielen. Kamerprofielen zijn er onder meer als hoekprofielen en als plint-profiel, eventueel voorzien van een lip. Ook zijn er diverse holle kokerprofielen beschikbaar.