mounting eaves
Kunststof dakrand
Kunststof boeidelen zijn leverbaar in verschillende kleuren en structuren. Hierdoor is er...
Bekijken
eaves
Kunststof dakrand volschuim
Kunststof boeidelen van volschuim zijn eenvoudig te bewerken, zijn onderhoudsarm en hebben...
Bekijken
overstekpanelen
Buitenplafonds en overstekpanelen
Buitenplafonds zijn er in vele soorten en maten. Voor een groot plafond...
Bekijken

Onze merken

Boeiboorden

Houten boeidelen vragen veel onderhoud en hebben een beperkte levensduur. Milin biedt diverse goede alternatieven in kunststof, die onderhoudsarm zijn en een lange levensduur hebben. Houten boeidelen vervangen door deze materialen is dan ook een fraaie en duurzame oplossing. 

Kunststof dakranden

Boeidelen vervangen is relatief eenvoudig met de kunststof oplossingen van Milin. Milin biedt keuze uit Vinyplus dakranden, Deeplas volschuim dakrandpanelen, Milexx volschuim dakrandpanelen en Milexx Bigboard dakrandpanelen. Vinyplus dakranden zijn holle kunststof profielen. De andere soorten zijn allemaal volschuim kunststof. De verschillen zitten vooral in de mogelijke afmetingen en de verkrijgbare kleuren. Alle dakrandpanelen hebben een L-vorm, waarmee eenvoudig strakke aansluitingen zijn te realiseren.

Boeiboord vervangen

Eens in de zoveel tijd zijn boeiboorden toe aan vervangen. Kies voor een kunststof of volschuim boeiboord en kies voor onderhoudsvriendelijk. De boeiboorden in het assortiment van Milin zijn er in veel verschillende kleuren, zo is er altijd een kleur boeiboord dat past bij jouw woning. De VinyPlus dakrandeb zijn er in een legio aan kleuren en structuren. Kiest u voor een strakke witte dakrand of voor een stijlvolle houtstructuur. Voor elk project hebben wij een passende dakrand. Vraag een gratis kleurmonster aan om de kleuren thuis te kunnen vergelijken.

Montageclip Vinyplus boeidelen

De dakranden van Vinyplus hebben een eigen systeem voor blinde bevestiging. Dit werkt met speciale montageclips die tegen de achterconstructie worden gemonteerd. De montageclip heeft een neus en is daarmee eenvoudig te positioneren. De Vinyplus dakrand klikt middels een sleuf op de montageclips. Daarmee is de bevestiging volstrekt onzichtbaar. Vinyplus biedt een zeer uitgebreid assortiment aan kleuren.

Bespaar tijd met het dakrand montageprofiel van VinyPlus. Door het montageprofiel op het uitgelijnde regelwerk te monteren kan het VinyPlus dakrandpaneel eenvoudig bevestigd worden. Het montageprofiel wordt achter het dakrandpaneel bevestigd en geeft de dakrand een strakke en moderne uitstraling.

Dakrandafwerking

Jouw dakrandafwerking kan in meer dan 10 verschillende kleuren! Door te kiezen voor kunststof dakrandafwerking van VinyPlus krijgt jouw dakrand een schitterende strakke en moderne uitstraling. Een houten boeiboord heeft altijd onderhoud nodig je zult het eens in de 5 jaar moeten schilderen, door de duurzaamheid van VinyPlus is onderhoud niet nodig, alleen af en toe een sopje is voldoende voor de boeiboorden van VinyPlus.

Blinde bevestiging dakranden

Volschuim dakrandpanelen zijn bij het vervangen van boeidelen op verschillende manieren te monteren. Ze zijn onder meer eenvoudig met nagels of schroeven te bevestigen. Door schroeven of nagels met een kop in kleur te gebruiken, valt de bevestiging zo min mogelijk op.

Hulpprofielen boeidelen vervangen

Er zijn ook hulpprofielen beschikbaar om de dakrandpanelen in te plaatsen, waaronder een ongelijkzijdig U-profiel. Tevens is er een hulpprofiel beschikbaar om aan te sluiten op een bestaande daktrim of kraal als daar weinig ruimte achter zit. Met een hulpprofiel in de vorm van een h is deze overgang heel gemakkelijk te maken en is de bevestiging ook gelijk gedaan.

Geventileerde constructie

Overigens hebben de materialen van een boeiboord altijd een geventileerde constructie nodig, met minimaal 20 mm spouwruimte en ventilatieopeningen aan boven- en onderzijde. De – bij voorkeur verduurzaamde – houten regels worden altijd verticaal geplaatst zodat de constructie van onder naar boven kan ventileren.

Oude boeidelen verwijderen

Boeidelen vervangen begint meestal met het verwijderen van de oude boeidelen. Als die nog in redelijke staat zijn, kunnen ze eventueel dienen als ondergrond voor de nieuwe boeidelen, maar met een geventileerde constructie neemt de dikte dan wel behoorlijk toe. Meestal zal verwijderen dan ook de beste oplossing zijn.

Dakranden

Dakranden van woningen zijn vaak gevoelig voor onderhoud. Houten dakranden die je boeiboord of boeideel beschermen en verfraaien vereisen veel onderhoud. Ze moeten regelmatig geschuurd en geschilderd worden. Door middel van onze kunststof dakrandpanelen werk je de dakranden strak en onderhoudsarm af. Milin dakranden zijn duurzaam, hebben lange lengtes tot 6 meter, zijn onderhoudsvriendelijk, UV-bestendig en beschermend. Op de dakranden van Milin krijgt u minimaal 10 jaar garantie.