dakranden
VinyPlus dakranden

VinyPlus dakranden VinyPlus® dakrandpanelen zijn gemaakt van gerecyclede hoogwaardige kunststoffen en gefolieerd met een buitenkwaliteit […]

Kenmerken: Gemakkelijk te verwerken, Lange lengtes, Milieuvriendelijk, Natuurlijke uitstraling, Onderhoudsarm, UV bestendig, Vochtbestendig
Bekijken

Onze merken

Kunststof boeidelen

Met kunststof dakrandpanelen wordt het aanbrengen van boeien, dakranden en windveren een stuk eenvoudiger. Doordat de kunststof boeidelen aan de onderzijde voorzien zijn van een neus, is snel een strakke aansluiting te realiseren. De dakrandpanelen hebben een blinde bevestiging.

Boeidelen, dakranden en windveren worden traditioneel in hout uitgevoerd. Het zijn echter kwetsbare onderdelen die op den duur vaak gaan rotten. Met name windveren zijn in dat opzicht berucht. Omdat deze delen vaak op moeilijk bereikbare plekken zitten, is goed onderhoud in de praktijk behoorlijk lastig.

Kunststof dakrand

Kunststof boeidelen zijn ongevoelig voor schimmels en rot en zijn onderhoudsarm. Het materiaal heeft een lange levensduur en een strak uiterlijk. Een groot voordeel van de kunststof boeidelen of dakrandpanelen is dat deze aan de onderzijde voorzien zijn van een ‘neus’. De profielen hebben feitelijk een L-vorm. De neus dekt daardoor de aansluiting aan de onderzijde af. Daardoor zijn er geen lelijke en kwetsbare naden in het zicht.

Vooral bij boeien en dakranden met een overstek is die neus ideaal. De neus valt over de onderzijde van het overstek. Het resultaat is daardoor altijd een strakke aansluiting. De aansluiting is daardoor zelfs ventilerend uit te voeren zonder grote opening in het zicht.

Kunststof windveren

Voor windveren is kunststof de ideale keuze. Windveren liggen vlak op het pannendak en hebben daardoor een grote vochtbelasting. Kunststof windveren zijn daar ongevoelig voor.

De mogelijkheden van een blinde bevestiging maken kunststof een nog beter alternatief. Schroeven en nagels in het oppervlak van een windveer zijn na verloop van tijd altijd zichtbaar door de sporen van vervuiling die hier optreden. De blinde bevestiging bij kunststof windveren voorkomt deze vervuiling.

VinyPlus® kunststof boeidelen

Milin levert kunststof boeidelen van VinyPlus®. Deze dakrandpanelen zijn gemaakt van gerecyclede hoogwaardige kunststoffen en voorzien van een hoge buitenkwaliteit structuurfolie. De panelen hebben een lengte van zes meter, zodat het aantal aansluitingen beperkt blijft. In de hoogte is er keuze tussen 200 en 295 mm. De dikte van de panelen bedraagt 16 mm. De neus aan de onderzijde van het paneel heeft een breedte van 35 mm.

Onzichtbare dakrandbevestiging

Voor de onzichtbare bevestiging zijn de dakrandpanelen aan de achterzijde voorzien van een sleuf voor bevestigingsklemmen. Deze klemmen zijn zo uitgevoerd dat ze eenvoudig te positioneren zijn. Door hun hoekvorm kunnen ze strak aansluiten op de onderste lat van de achter constructie.

Twee bevestigingssystemen voor dakranden

Er zijn twee bevestigingssystemen beschikbaar. Het ene systeem biedt de mogelijkheid om de klemmen eerst in het profiel te schuiven en ze vervolgens na plaatsing van onderaf vast te schroeven. Dit schroefdeel blijft dus in het zicht. Dit zal echter veelal weer worden afgedekt voor de – later aan te brengen – bekleding van de onderzijde van het overstek.

Tijd besparen tijdens de montage van dakranden? Kies dan voor het dakrandmontageprofiel van VinyPlus®. Door het montageprofiel op het uitgelijnde regelwerk te monteren kan het VinyPlus® dakrandpaneel eenvoudig bevestigd worden. Het montageprofiel wordt achter het dakrandpaneel bevestigd en geeft de dakrand een strakke en moderne uitstraling.

Dakrand renovatieprofiel 

VinyPlus® dakranden zijn geschikt voor nieuwbouw, maar ook voor renovatie van bijvoorbeeld dakkapellen, goten en overstekken. Voor een strakke aansluiting op een bestaande daktrim is een stoeltjesprofiel beschikbaar. Dit schuift met de bovenzijde achter de daktrim.

De VinyPlus® dakranden zijn leverbaar in bijna twintig verschillende kleuren, waaronder een aantal houtstructuren.