In welke branche is Milin actief. Uiteraard zijn onze producten in nog meer branches toepasbaar, echter, voor deze branches hebben wij een speciaal programma met producten. Onze mensen zijn getraind om een goed advies te kunnen geven.

Caravan & chalet

Afbouwproducten voor stacaravans en chaletbouw industrie
Milin is als geen ander gespecialiseerd in het leveren van producten en diensten voor de stacaravans & chaletbouwindustrie.

Wij leveren bijna alle afbouwproducten voor de stacaravan en chaletbouw branche om een chalet te verfraaien, beschermen en onderhoudsvriendelijk te maken. Hierbij kunt u denken aan:

gevelbekleding kroonlijsten
dakranden plinten
overstekken gordijnkappen
sierluiken wandpanelen
onderkantafzetting plafonds
deurpanelen  – HPL

Eurotexx gevelbekleding voor stacaravans en chalets
Wij blijven ernaar streven nieuwe innovaties en mogelijkheden te onderzoeken en te introduceren. Onze laatste innovatie is Eurotexx gevelbekleding, inmiddels verkrijgbaar in 2 modellen: dubbel rabatdelen en sponingsdelen en 7 kleuren. Speciaal ontwikkeld voor de stacaravan & chaletbouw.

Bouwmateriaal

Speciaal voor de bouwmaterialenhandel heeft Milin een dealerconcept ontwikkeld. De bouwmaterialenhandel kan voor zijn renovatie afbouwmaterialen een totaalconcept inkopen.

Milin heeft een uitgebreid marketingconcept, waarmee de “Milin merken” de markt in worden gezet. Hierdoor is inmiddels een enorme vraag ontstaan naar onze merken en producten. Om de aannemerij te voorzien van onze producten maakt Milin gebruik van een uitgebreid dealernetwerk van bouwmaterialenhandels.

Wilt u in aanmerking komen als dealer van Milin producten en/of merken neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Dakkapellen

Door de enorme vraag naar dakkapellen heeft Milin een uitgebreide variatie aan producten voor deze branche. Voor de buitenkant van een dakkapel leveren wij verschillende soorten zoals rabatdelen ,HPL platen, dakranden en allerlei andere hulpmaterialen.

Bescherming van uw dakkapel

Onze materialen zorgen ervoor dat uw dakkapel wordt verfraaid, beschermd tegen weer en wind en onderhoudsvriendelijk wordt gemaakt. Voor de binnenkant van een dakkapel levert Milin alle afwerkmaterialen om uw kunststof kozijn netjes af te werken en uiteraard een uitgebreid assortiment aan vensterbanken.

Renoveren van een dakkapel

Naast Milin’s uitgebreide assortiment aan hulpmaterialen voor kunststof dakkapellen, biedt Milin allerlei materialen om uw dakkapel te renoveren. Kunststof platen zijn ideaal geschikt voor strakke afwerkingen van elk dakkapel

Zie de dakkapel referentie voor mogelijkheden.

Kozijnafwerking

Milin is totaalleverancier als het gaat om de afwerking,kozijnprofielen en kozijnvulling van kunststof kozijnen. De binnenafwerking producten van Milin zijngeschikt voor zowel nieuwbouw als voor renovatie.

Traditionele kozijnprofielen zoals mdf en hout vereisen veel onderhoud in tegenstelling tot het onderhoudsvriendelijke kunststof kozijn. Als je een kunststof kozijn plaatst dan leveren wij de afwerkprofielen in de juiste kleur en met het juiste materiaal zoals PVC en Renolit.

Kozijnafwerking soorten

Kunststof paneelprofielen

Speciaal voor de kunststofkozijnen industrie heeft Milin een uitgebreid programma kunststof paneelprofielen ontwikkeld. Aangezien er in de markt steeds meer vraag is naar verschillende houtstructuur- en unikleuren, heeft Milin meer dan 50 kleurencombinaties op voorraad liggen.

Ommantelen met Renolit

Wij bieden vaste klanten de mogelijkheid, bij een bestelling vanaf vier paneelprofielen, dat wij de paneelprofielen laten ommantelen met een Renolit-folie in de gewenste kleur. Onze paneelprofielen hebben een wanddikte van 2,5mm waardoor deze ijzersterk zijn. Toepasbaar bij merken zoals Veka – Schuco – Profialis en Gealan kunststof kozijnen.

Sandwichpanelen

Wij voeren een uitgebreid assortiment sandwichpanelen, die wij uit voorraad leveren. Naast onze HPL, PVC, Renolit en stalen sandwichpanelen, leveren wij ook plaatmateriaal om je kozijnvulling mee af te werken en om HACCP hygienische ruimtes te bekleden. Dit zijn PVC, HPL en Renolit platen, die je bijvoorbeeld aan de binnenkant achter de paneelprofielen kunt plaatsen of in combinatie met onze SKS zelfklevend schuim panelen, zelf sandwichpanelen van kunt maken. Hierdoor is ons programma flexibel en kun je altijd je project bij ons onderbrengen.

Doe het zelf

Milin B.V. was de eerste leverancier die kunststof gevelbekleding op de kaart heeft gezet in de Doe het zelf branche. Inmiddels levert Milin al jaren kunststof gevelbekledingen en nu ook kunststof dakranden, HPL plaatmateriaal, decoratieve wandpanelen en het nieuwste product is de Pyropanel multifunctionele bouwplaat als vervanger voor gips, cement en andere materialen.

Samen met de klant maakt Milin een stappenplan voor het integreren van het Milin-concept. Uiteraard horen hierbij een Schappenplan, Barcodes, Ondersteuning, Klantenservice en Training. Daarnaast helpt de marketing afdeling van Milin u met het maken van displays, brochures en verdere marketing activiteiten om zo uw verkoop een boost te geven.

Wij leveren nagenoeg dedicated ?? iedere dag in Nederland en 2 dagen per week in België, Duitsland, Polen en Frankrijk.

Hygiënische wand

Snel en hygiënisch renoveren met Wonderboard® HACCP

Wonderboard® is een hygiënisch wand- en plafondsysteem, voor zowel renovatie als nieuwbouw.

Wonderboard® wandbekleding worden hoofdzakelijk toegepast in ruimten waaraan hoge hygiënische eisen worden gesteld (HACCP-normen) en schoonmaakgemak een vereiste is.

Milin speelt met Wonderboard in op ontwikkelingen in industrieën, die moeten voldoen aan de strenge normen vastgesteld in de artikelen van de Warenwetregeling Hygiëne en Levensmiddelen. Wonderboard wandbekleding en plafondbekleding voldoet aan de normen van de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA).

Schimmel- en bacteriewerend

Wonderboard platen en sandwichpanelen hebben in het oppervlak een uniek versmolten beschermlaag wat ervoor zorgt dat de platen schimmel- en bacteriewerend zijn, maar ook vuilafstotend en slagvast. De platen zijn bestand tegen krassen en slijtage. Verder absorbeert de plaat geen geuren, is deze tot in de kern kleurvast en hebben de panelen geen last van corrosie of roestvorming.

Unieke hygiënische 2-componenten lijmverbinding

Met de toepassing van Wonderboard is er ook geen sprake van ruimteverlies. De platen worden verbonden met een unieke hygiënische 2-componenten lijmverbinding, zijn thermisch stabiel en verliezen geen sterkte bij temperaturen van -50⁰C tot +100⁰C.

Eigenschappen

In Wonderboard platen wordt een speciaal type polyesterhars van hoge sterkte gecombineerd met een glasvezel versterkte fiberglas om de platen een superieure kwaliteit, duurzaamheid en flexibiliteit te geven. Het resultaat is een harsrijk oppervlak dat taai, sterk en gemakkelijk schoon te maken is. Wonderboard HACCP heeft zijn oorsprong in de Amerikaanse ruimtevaart.

Architecten

Voor architecten levert Milin voor zijn producten bestekteksten, tekeningen, algemene informatie en technische informatie over het product assortiment. Op deze website krijgt u een idee over de mogelijkheden van onze producten. De website van Milin geeft u informatie over de complete systemen die Milin levert aan de bouw in detail.