Heb je een renovatie- of nieuwbouwproject? Eazyboard® tegelmotief wandbekleding is een uitermate geschikte decoratieve wandbekleding voor renovatie- en nieuwbouwprojecten in natte en droge ruimtes, zoals woonruimtes, keukens, kleedkamers, hallen, toiletruimtes en restaurants. Het Eazyboard-paneel heeft unieke eigenschappen die in deze ruimtes perfect aansluiten.

Nostalgische en elegant

Eazyboard is verkrijgbaar in een nostalgisch tegelmotief, en is een zeer praktisch alternatief voor het opnieuw betegelen of plaatsen van voorzetwanden. Er zijn nauwelijks zichtbare aansluitingen, wat een mooie, eenduidige uitstraling geeft, met nauwelijks zichtbare oneffenheden. De platen zijn eenvoudig te bewerken en bijzonder gemakkelijk in onderhoud.

Gratis monster aanvragen

Snel en eenvoudig

Eazyboard tegelmotief wandbekleding wordt veel gebruikt voor het bekleden van de wanden in ruimtes waar renovatie of tijdbesparend onderhoud noodzakelijk is. De panelen zijn 2,3 mm dik en zodoende eenvoudig aan te brengen op de muur. De panelen zijn gemakkelijk afwasbaar en daardoor zeer onderhoudsvriendelijk.

In Eazyboard platen wordt een speciaal type polyesterhars van hoge sterkte gecombineerd met glasvezelversterkt polyester om de platen een superieure kwaliteit, duurzaamheid en flexibiliteit te geven. Het resultaat is een coating die taai, sterk en gemakkelijk schoon te maken is. De unieke beschermlaag zorgt ervoor dat de platen naast schimmel- en bacterie werend ook slagvast zijn. De platen zijn thermisch stabiel en verliezen geen sterkte bij temperaturen van -60°C tot +60°C.

Directe verlijming

Eazyboard® glasvezelversterkte polyester platen hebben een standaarddikte van 2,3mm. Ze kunnen zonder ruimteverlies direct verlijmd worden op vlakke ondergronden zoals tegelwanden, gipsplaat, beton, steen en stucwerk. Dit kan zowel in nieuwe als in oude situaties tegen metselwerk, gas- of cellenbeton en isolatiepanelen. De platen hebben een breedte van 1220 mm en een hoogte van 2440 mm.

Ze kunnen met behulp van siliconenkit met elkaar worden verbonden. Door de voeg te bewerken met een lepel of het topje van je vinger, ontstaat hier een evenredige voeg. Een andere oplossing is het gebruik van een twee-componentenlijmverbinding. Met 2C-lijm kunnen de platen horizontaal en verticaal op een vlakke ondergrond verbonden worden. Het resultaat is een zeer sterke verbinding.

 

Toepassingen

Eazyboard tegelmotief wandbekleding is zeer geschikt in ruimtes waar keramische tegels standaard worden gebruikt. In deze ruimtes is al spraken van intensief gebruik. Denk hierbij aan sanitaire ruimtes, keukens en badkamer, maar ook droge ruimtes zoals slaapkamer, hal of woonkamer.

Onderhoud

Eazyboard panelen zijn erg makkelijk in het onderhoud. Het paneel bestaat tot de kern uit massief gehard glasvezel, waardoor zich geen vuil in of tussen de tegels kan nestelen. Het oppervlakkig liggende vuil wordt gemakkelijk weggehaald tijdens de dagelijkse en wekelijkse schoonmaak. Gebruik hiervoor een zo neutraal mogelijk schoonmaakmiddel (pH 7) zonder zuren en vermijd middelen met olie. Veeg de panelen af met een doek. Doe dit vooral niet met een schuurspons, want dat resulteert in krassen op de coating.

 

Kenmerken van eazyboard:

  • Gemakkelijker en sneller dan tegelen
  • Onderhoudsarme en eenvoudig te reinigen
  • Montage d.m.v. directe verlijming
  • FRP= Fiber Reinforeced Polyester
  • Ideaal voor renovatieprojecten
  • Beschermt tegen schimmel- en meeldauwgroei
  • Slagvast
  • Water- en vuilafstotend

 

Bekijk hier de eenvoudige montage!