Geventileerd gevelsysteem

Het grootste onderhoudsarme gevelbekleding assortiment wordt al veelvuldig toegepast in de nieuw-, renovatie-, houtskelet- en utiliteitsbouw. Alle gevelbekleding merken van Milin voldoen aan het begrip duurzaam bouwen en zijn ook duurzaam in gebruik. Een lange levensduur, onderhoudsarm, milieuvriendelijk en de keuze uit uiteenlopende kleuren, afmetingen en modellen maken onze merken een begrip in de markt.

Niet alleen de gevelpanelen hebben vele voordelen, ook de constructie. Een geventileerd gevelsysteem is gevelbekleding dat wordt belucht en ontlucht door een goede ventilatie achter de panelen.

Waarom een geventileerd gevelsysteem?

geventileerd gevelsysteemVentilatie op ons duurzame gevelbekleding is een must! Elke gevel moet geventileerd worden om de lucht achter de gevelbekleding in gang te zetten. Om de ventilatie te stimuleren hebben wij voor elk geventileerd gevelsysteem speciale ventilatieprofielen en ventilatie afsluitprofielen die onderaan en bovenaan de gevel worden geplaatst. Tevens dienen deze ventilatieprofielen voor het tegenhouden van ongewenste gasten achter de gevel zoals ongedierte.

Is de ventilatie achterstallig dan kunnen er, na maten de maanden verstrijken, gebreken ontstaan die amper tot niet te herstellen zijn. Gebreken die kunnen ontstaan bij achterstallige ventilatie zijn: kleurverlies, extreme werkingen waardoor de panelen kunnen gaan scheuren of losraken en blaasvorming. Deze gebreken ontstaan door extreme werkingen door temperatuurverschillen die ontstaan bij ophoping van lucht bij slechte ventilatie.

Hoe werkt de ventilatie

De ventilatie is niets meer dan lucht toelaten in een ruimte en lucht wegvoeren uit deze ruimte. Deze ruimte waar wij over spreken zit achter de gevelbekleding tussen de gebruikte bouwfolie en de gevelpanelen. Het regelwerk wordt aan de hand van de montage instructies minimaal om de 400mm gemonteerd, hierdoor creëer je de “ruimte”. Deze ruimte wordt belucht vanuit onderen waar verse lucht, via het ventilatieprofiel, naar boven komt. Deze verse lucht zal de bestaande lucht achter de gevelbekleding verversen en naar boven drukken waar deze lucht wordt we geventileerd, ontlucht. Dit proces wordt telkens weer herhaald en dan spreek je over ventilatie. Deze ventilatie zorgt ervoor dat vochtige lucht wordt afgevoerd en zelfs al vochtig geworden wanden weer droog worden.

Houdt bij de montage rekening met de beluchting en ontluchting door aan de onder- en bovenzijde ruimte open te laten. De gevel tot aan de grond afdichten raden wij ten zeerste af!

Benieuwd naar een geventileerd gevelsysteem?

Bekijk hier het grootste duurzame, onderhoudsarme en geventileerde gevelbekleding assortiment. De keuze is reuze waardoor een keuze maken iets wat moeilijke wordt. Hierin willen wij je graag helpen door het sturen van een gratis kleurmonster of kleurstaal. Hiermee kun je de producten vergelijken en beoordelen op de structuur, materiaal, kleur en afmetingen.

Gerealiseerde projecten met een geventileerd gevelsysteem

 

geventileerd gevelsysteem geventileerd gevelsysteem geventileerd gevelsysteem

 

 

Nog geen reacties

Geef je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *