We zien steeds meer vraag naar kunststof steenstrips van Zierer. Door productontwikkelingen en innovaties zijn deze kunststof steenstrips tegenwoordig niet meer te onderscheiden van echte bakstenen varianten. Hierdoor zie je een verschuiving ontstaan in het gebruik van afbouwmaterialen voor buitengevels. Kunststof steenstrips zijn erg duurzaam, onderhoudsarm en in de meeste gevallen goedkoper, dit zijn ook de grootste beweegredenen voor deze verschuiving.

Waarom kunststof steenstrips?

Kunststof steenstrips zijn er in vele soorten en maten, vervaardigd uit kunststof met hulpmaterialen om het product te versterken. Glasvezel is zo’n hulpmateriaal. Omdat het met glasvezel versterkt wordt, zijn de kunststof steenstrips bestand tegen slag of stoot. Naast het materiaal wordt er ook gekozen voor speciale coatings om de levensduur van het product te vergroten en een natuurlijke uitstraling na te bootsen. De natuurlijke uitstraling wordt nagebootst door het bakstenen motief met voegen die zelfs met een korrelstructuur geleverd kunnen worden. De korrelstructuur zorgt voor een feeling van echte bakstenen.

Naast de materiaal eigenschappen heeft de prijs een grote invloed op de keuze. Velen denken dat baksteen een goedkope oplossing is voor het bekleden van je gevel, dit is anders in de praktijk. Bakstenen zijn zwaar van gewicht en hebben dus een extra stevige fundering nodig. Naast de fundering is het niet handig om zelf de bakstenen te metselen, dit moet gedaan worden door een specialist. Deze beide gevallen zie je terug in de totale kosten voor een bakstenen gevel. Kunststof steenstrips daarentegen zijn licht van gewicht en worden bevestigd op een regelwerk van hout. Bij de montage is het niet noodzakelijk om een specialist in te schakelen, je kan het gemakkelijk zelf doen.

Kunststof steenstrips zijn per m2 goedkoper dan het totaalpakket van bakstenen. Kunstof steenstrips hebben enkel een regelwerk nodig waarop de platen bevestigd worden met bevestigingsschroeven. De bakstenen hebben een goede fundering nodig en het metselwerk maken dit een duurdere optie.

Welke soorten steenstrips zijn er?

Het assortiment steenstrips binnen het Milin assortiment bestaat uit:

 

ziererZierer – Steenstrips vervaardigd uit kunststof in een bakstenen motief. Verkrijgbaar in wildverband, grove structuur en leisteenplaten.

 

 

vinystoneVinyStone – Steenstrips gemaakt uit kunststof met ingesmolten toplaag van echt natuursteen met voeg. Verkrijgbaar in quaderpaneel.

 

 

vinythermVinyTherm – Steenstrips gemaakt van kunststof met een ingesmolten toplaag van echt natuursteen. Verkrijgbaar in een vlakke afwerking en met voeg.

 

 

Waar worden kunststof steenstrips toegepast?

We zien dat de kunststof steenstrips veelvuldig worden toegepast in de volgende branches:

  • Chaletbouw
  • Houtskeletbouw
  • Utiliteitsbouw
  • Woningbouw

De steenstrips worden op verschillende manieren toegepast. Zo kunnen ze het hoogte verschil van het maaiveld tot aan het chalet opvullen, toegepast worden als gevelbekleding of als voorzetwand. Zowel voor renovatie- en nieuwbouwprojecten zijn de kunststof steenstrips ideaal geschikt.

Overtuig jezelf van het product

Beleef het product met je eigen zintuigen door het gratis aanvragen van een kleurmonster! Via de productpagina’s of mail naar (verkoop@milin.nl) kun je een gratis kleurmonster aanvragen. Het kleurmonster zal binnen 3 werkdagen aankomen op locatie.

Heb je nog overige vragen over de steenstrips? Neem gerust contact op met 030-657- 9020, onze medewerkers helpen je graag verder!