Volschuim komt steeds vaker voor bij het afwerken of afbouwen van bouwprojecten. Volschuim is vervaardigd uit kunststof dat een schuimachtige binnenkant heeft dat samengedrukt is door stevige PVC buitenlagen. Het grootste voordeel van volschuim is dat het een hoge materiaaldichtheid heeft maar licht van gewicht is voor een eenvoudige bewerkbaarheid en uiteindelijke montage.

Volschuim was vroeger enkel leverbaar in standaard kleuren wit en crème. Door technologische ontwikkelingen kan er nu een kleur worden aangebracht die aansluiten bij de wensen van de klant en de verdere uitstraling van de woning of pand. Naast het feit dat de panelen nu in uiteenlopende kleuren verkrijgbaar zijn, kan er ook een structuur worden aangebracht. In de meeste gevallen worden deze structuur erin gewalst door een grote pers rol. Dankzij deze ontwikkelingen zijn volschuim gevelpanelen nu amper te onderscheiden van natuurlijke producten zoals hout.

Uiteenlopende producten

De voordelen van volschuim krijgen steeds meer bekendheid, er zijn tegenwoordig uiteenlopende producten die worden vervaardigd uit een volschuim binnenlaag tussen PVC buitenlagen. Waar voorheen vaak kozijnafwerkingen voor binnen uit volschuim bestonden, zijn er nu steeds meer andere productgroepen die gaan voor volschuim.

Omdat volschuim wordt afgewerkt met een co-extrusie toplaag en voldoet het product aan kwaliteitseigenschappen die er voor zorgen dat de producten van buitenkwaliteit zijn en een beschermende werking hebben tegen weer en wind.  Hierdoor worden tegenwoordig ook producten zoals boeidelen, overstekpanelen en gevelbekleding vervaardigd uit het volschuim concept.

Volschuim gevelbekleding

Ons grote assortiment duurzame afbouwmaterialen bestaat uit een grote familie van volschuim gevelpanelen in uiteenlopende soorten, structuren, maten en kleuren.

Wooddesign
Dit volschuim gevelpaneel kenmerkt zich aan zijn 3-kleuren technologie dat de uitstraling van natuurlijk hout zo dicht mogelijk probeert te benaderen. Dit potdeksel model beidt een traditionele afwerking van de gevel.

Verkrijgbaar in 3 kleuren

 

Eurotexx
Eurotexx kenmerkt zich aan de uniek houtnerfstructuur van 1,5m1. Verkrijgbaar in traditioneel potdeksel, dubbel rabat voor een snellere montage en het dubbel rabat T-Rex dat een grovere structuur heeft voor een nog betere gevelbeleving. Eurotexx is enkel horizontaal toepasbaar.

Verkrijgbaar in 13 verschillende kleuren

 

Kerrafront
Kerrafront kenmerkt zich aan de smalle groef verbindingen en de unieke matte of betonlook structuren. Verkrijgbaar als sponningdeel voor een traditioneel eindresultaat. De panelen zijn zowel horizontaal als verticaal toepasbaar.

Verkrijgbaar in 4 kleuren

 

 


Multitexx kenmerkt zich aan V-groef verbinding en de geborstelde structuur. Met de geborstelde structuur wordt er een ruw vuren hout uitstraling nagebootst. Dit sponningdeel is zowel horizontaal als verticaal toepasbaar.

Verkrijgbaar in 6 kleuren waaronder uniek in de markt de kleur: Cappuccino

 

Milexx logo

Milexx kenmerkt zich de gladde oppervlakte. Met deze gladde structuur wordt een eenvoudige en traditionele uitstraling. Verkrijgbaar in een rabat of sponningdeel en is enkel en alleen horizontaal toepasbaar.

Verkrijgbaar in 2 kleuren

 

Voordelen op een rijtje

Uv-bestendig
Dankzij de co-extrusie laag zijn de panelen goed bestand tegen het inkomende Uv-licht.
Licht van gewicht
Dankzij het lage gewicht zijn de volschuim panelen en profielen eenvoudig te bewerken en eenvoudig te monteren.
Beschermend
Door de toplaag beschermen de volschuim panelen en de onderliggende constructie en het gehele woning of pand.
Blinde bevestiging
De volschuim panelen kunnen blind bevestigd worden waardoor spijkers of schroeven niet te zien zijn voor een strakke en moderne afwerking.
Onderhoudsarm
Omdat het volschuim is vervaardigd uit kunststof heeft het onderhoudsarme eigenschappen. Wij adviseren de panelen 1 a 2 keer per jaar schoon te maken voor het beste resultaat.
Duurzaam
Door de kunststof eigenschappen heeft het product een lange levensduur.
100% recyclebaar dus voldoet aan richtlijnen circulair bouwen
Het volschuim is 100% recyclebaar wat bijdraagt aan de nieuwe trend ‘circulair bouwen’. Het hergebruiken van gebruikte materialen kan uitstekend met onze volschuim producten .

Toepassingsgebieden

  • Woningbouw
  • Houtskeletbouw
  • Woonarken
  • Unitbouw
  • Nieuwbouw
  • Renovatieprojecten
  • Recreatiebouw
  • Utiliteitsbouw